Gevelreiniging

Gevelreiniging

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning. Dit kan worden gedaan door middel van drie verschillende methoden, afhankelijk van de schade aan uw gevel. De gevels van uw pand hebben te lijden onder de weersomstandigheden zoals zure regen, wind en de vervuiling in de lucht. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de uitstraling en levensduur van uw gevels. Het onderhouden van uw gevels is van essentieel belang om toekomstige schade zoals scheuren en permanente verkleuring te voorkomen. Gevelreiniging draagt om deze reden niet alleen bij aan de uitstraling maar verbetert ook de kwaliteit van uw gevel.

Reinigen met stoom
Stoomreinigen wordt vooral gebruikt bij lichte vervuiling zoals mos of klimop aan uw gevel. Bij deze methode wordt water verwarmd tot temperaturen boven de 100 graden en vervolgens met een hogedrukspuit tegen de muur aan gespoten.

Chemisch reinigen
Bij deze methode wordt er een chemisch middeltje op de gevel aangebracht waardoor het vuil wordt verwijderd. Deze manier is geschikt voor het verwijderen van vervuiling als verfresten of roet. Het chemische water wordt vervolgens gerecycled.

Stralen
Het stralen wordt gebruikt bij gevels met zware vervuiling. Bij deze methode wordt water met een mild straalmiddel gemengd en vervolgens op de wand aangebracht. Een veel gebruikt middel is zand.

Impregneren
Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermlaag op de gevel gespoten, waardoor de gevel beschermd is tegen schimmelvorming en vocht- en vorstschade. Daarnaast is de gevel ook nog eens brandwerend. Na gevelrenovatie is het aan u om te beslissen om uw gevel meteen te laten impregneren. Dit is de uitgelezen kans, omdat uw gevel schoon en gerenoveerd is. Laat u het op een ander moment impregneren, dan moet u eerst weer uw gevel laten reinigen. Daarnaast is het eventueel mogelijk om een korting te regelen als u meerdere klussen door één specialist laat uitvoeren.

Uitstraling en levensduur
Naast dat het de uitstraling van uw pand flink verbetert draagt onderhoud ook bij aan de levensduur. Schade aan uw gevel kan, indien er geen onderhoud plaats zal vinden, resulteren in beschadigingen aan uw muur binnen het pand. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er mos gaat groeien op de gevel, bij vorst zal dit uitzetten en dat veroorzaakt weer vorstschade dat letterlijk de gevels kan doen scheuren. Gevelreiniging is om deze reden een duurzame investering wat uw pand niet alleen een betere uitstraling geeft maar ook in waarde doet stijgen.

Laat uw pand beschermen
Wij adviseren om na het reinigen van uw gevels deze te behandelen met een beschermend impregnatiemiddel. Hiervoor gebruiken wij een milieuvriendelijk en beschermend impregneermiddel op waterbasis waardoor uw gevels makkelijker te onderhouden blijven. Na droging is het oppervlak olie-, vet- vuilafstotend en waterwerend. Het materiaal reageert in de ondergrond onder aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendige structuur. Meer informatie over onze impregneerbehandelingen leest u hier.

✆ 06-41849816