Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie is in het algemeen ervoor zorgen dat het beschadigde voeg- en metselwerk weer zoveel mogelijk in originele staat verkeren. Om deze reden is gevelrenovatie meer intensief dan alleen gevelreiniging.

Soorten gevelrenovatie
Voordat uw gevel gerenoveerd wordt, is het belangrijk dat is al het vuil op de gevel wordt verwijderd door middel van gevelreiniging. Daarna wordt de gevelrenovatie uitgevoerd, waarna uw de gevel kan laten impregneren zodat uw gevel waterafstotend wordt. We maken onderscheid tussen 3 soorten gevelrenovatie:
• stenen vervangen
• voegwerk vervangen
• dorpel/latei vervangen

Stenen vervangen
Zit er een scheur in uw gevel of brokkelen er stukken van uw stenen in de gevel af? Dan is het van belang om uw stenen te vervangen om verdere schade te voorkomen. Door scheuren in uw gevel is uw huis niet meer beschermd tegen de regen. Daarnaast kunnen de scheuren tijdens de vorstperiode groter worden doordat het vocht in de scheuren vastvriest en uitzet. Ook kan de gevel gaan verzakken door de scheuren. Dus wacht niet te lang met gevelrenovatie om verdere schade te voorkomen.

Voegwerk vervangen
Zitten er stenen los in uw gevel of scheuren in uw voegwerk? Wacht dan niet te lang met het vervangen. Hierdoor kan er schade ontstaan aan uw gevel, maar ook binnenshuis, denk aan lekkage plekken of schimmel in uw huis. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Laat daarom bij de eerste tekenen van scheurvorming in uw voegen of bij losse stenen uw gevel renoveren.

Dorpel/latei vervangen
Heeft u scheuren of barsten in uw dorpel of latei? Het is noodzakelijk deze zo snel mogelijk te laten vervangen. Als u hier te lang mee wacht, is verzakking van uw gevel mogelijk. Dan bent u nog verder van huis. Daarnaast kan het vochtproblemen veroorzaken waardoor de warme lucht naar buiten ontsnapt. Wanneer hier sprake van is bent u in de koude wintermaanden voor niks aan het stoken. Dus al ziet u maar iets kleins aan uw gevel, laat meteen gevelrenovatie uitvoeren om zo erger te voorkomen

Impregneren
Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermlaag op de gevel gespoten, waardoor de gevel beschermd is tegen schimmelvorming en vocht- en vorstschade. Daarnaast is de gevel ook nog eens brandwerend. Na gevelrenovatie is het aan u om te beslissen om uw gevel meteen te laten impregneren. Dit is de uitgelezen kans, omdat uw gevel schoon en gerenoveerd is. Laat u het op een ander moment impregneren, dan moet u eerst weer uw gevel laten reinigen. Daarnaast is het eventueel mogelijk om een korting te regelen als u meerdere klussen door één specialist laat uitvoeren.

Gevelrenovatie vraagt om deskundigheid
Het renoveren van gevels vraagt om veel kennis en aandacht. Ieder pand en elke soort vervuiling of schade is uniek en vereist een oplossing op maat. Kennis van de samenstelling van de ondergronden en de te verwerken materialen zijn om deze reden van essentieel belang. Onderhoudsbedrijf Victory werkt met deskundige medewerkers met jarenlange ervaring en heeft alle professionele apparatuur in huis om uw woning of bedrijfspand weer als nieuw uit te laten zien.

✆ 06-41849816